Bangkok – andra kvällsaktiviteter och hur man tar sig dit

Det blev vare sig Skybar eller rulla hatt igår kväll. Monica hade fått i sig något och fick lov att ägna några duktiga timmar på toaletten. Idag går det lite långsamt så vi bestämde oss för lugnare aktiviteter.

Jag tog mig med vårt resesällskap till Terminal 21 som bara ligger fem minuters gångväg från hotellet. Det är ett gigantiskt varuhus där de olika våningsplanen representerar olika länder och städer där de säljer för dessa typiska varor, kläder och mat. Märkligt nog hamnade vi på HM där jag inhandlade en T-shirt som jag säkert kommer hitta för halva priset hemma under mellandagsrean.

Men varuhusets annorlunda prägel gör att jag varmt rekommenderar det som besöksmål. Det ligger precis vid Skytrainhållplatsen Asok. Och från denna tar du en rulltrappa direkt in på plan två i varuhuset.

Hur tar man sig då fram i denna pulserande storstad som aldrig somnar? Man kan naturligtvis gå men då hinner du inte med att se så mycket av staden. Tuk tuk är nog det första man tänker på. Här i Bangkok är de trehjuliga små motorcyklar med plats för oftast två personer. Det finns även större som rymmer flera. Vi har åkt Tuk tuk många gånger i Bangkok och det är inte alltid trevligt. Chaufförerna kör som om denna resa skulle vara deras absolut sista.

Motorcykeltaxi finns också. Dessa känns igen på killar med oranga västar. Jag skulle aldrig våga åka med dessa. Men det är bara att avväga risk med nytta och se hur kalkylen slår ut.

Taxibilar finns i mängder och det är bara att räcka ut handen vid vägen när dom kommer så nappar dom. Precis som på amerikanska filmer. Är det rusningstrafik så kan du få sitta fast i bilkö och det är ingen hit om du ska passa en tid.

Skytrain rekommenderar många. Absolut säger jag. Men det går bara två linjer så du kommer definitivt inte runt i hela Bangkok med den. Du kan i och för sig komplettera med tunnelbana. Då blir utbudet bättre.

Det finns naturligtvis buss också. De masar sig fram mycket långsamt i trafiken och saknar ofta ac. Sist har vi också flodbåtarna. Med alla dessa olika färdmedel så kan du navigera bra i Bangkok om du är lite förberedd.

Kvällsaktiviteten då? Jo, vi åkte till Asiatique. Det är ett gammalt område i hamnen som man byggt om till ett shoppingcenter. Här finns mängder med små affärer som påminner om en marknad. Men det är mycket mer ordning och reda och mycket välstädat.

Här finns massor av restauranger från hela den asiatiska värden. Shoppingen kan du även blanda med några olika karuseller i den mindre tivoliavdelningen. Till shoppingcentret finns också en klassisk thailändsk marknad där du kan äta allt från krokodil till skorpioner.

Hur tar man sig dit? Vi gick från hotellet till Asok som är den närmaste hållplatsen för Skytrain. Där köper man biljetter med mynt i biljettapparater. Saknar du mynt köper du biljett manuell i biljettlucka. Enkel resa kostade 40 baht. Du registrerar kortet när du går igenom spärrarna och sedan tar maskinen kortet när du går ut. Det finns gott om olika rabattkort för turister som du ska kolla på om du ska resa mycket.

Vi bytte tåg i Siam Center och klev sedan av vid Saphan Taksin. Vi följde skyltarna mot piren som låg vid en av utgångarna. Från poren går gratis shuttle med flodbåt till Asiatique. Färden tar bara tio minuter. Shoppingcentret öppnar kl 17.00 och shuttlebåtarna börjar trafikera sträckan vid 16.00.

Vi var där en fredag så det var mycket folk som skulle med samtliga färdmedel denna dag. Men detta är en trevlig annorlunda aktivitet som vi tror passar både barnfamiljer och de utan barn.

I morgon är Bangkoks största marknad målen för dagen. Om gud vill kommer ett blogginlägg om detta.

3 thoughts on “Bangkok – andra kvällsaktiviteter och hur man tar sig dit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *