Bremen, vad kan det erbjuda? – Inte en aning, så vi åkte dit

Sverige eller Europa? Vi hade bestämt oss för norra Sverige med ångrade i oss i sista stund. Så därför hade vi inget mål när husbilen passerade bron vid Stora Bält. Efter en natt i Scandinavian Park vid Flensburg kom vi överens om Bremen. Vi hade pratat om det tidigare men aldrig kommit oss för. Vi googlade upp den camping som lät mest intressant, Hanse Camping. De hade både ställplats och campingplats att erbjuda men vi nöjde oss med en ställplats för 15 euro. Precis utanför campingen gick bussen som på 8 minuter tog oss till universitetsområdet där vi bytte till spårvagn in till centrum. Biljett köptes smidigt av en busschaufför som dessvärre inte gått någon charmkurs. Med cykel är det bara 7 km in till centrum men med kollektivtrafik känns sträckan lite längre, men det var inga problem med bytet.

Vi gick av mitt i staden vid Domsheide där allt vi ville se låg på gångavstånd. Det första som slog oss var lugnet. Det var nästan ingen trafik, det var tyst, alla tog det lugnt inte ens tiggarna var påstridiga. Det tutade och lät från diverse musikanter i olika gathörn. Vid den stora marknadsplatsen finns gott om motiv för fotografering men de flesta kräver ett bra vidvinkelobjektiv för att göra sig rättvisa.

 

Vi var inne på varuhuset Kauhof mest för att hitta en gratistoalett. Det var ett stort varuhus som var byggd runt ett centrum av rulltrappor. Jag kände vibbar från både Thailand och London. Det var tillräckligt stort så att man inte kom ut genom samma dörr som man kom in.

Det som kändes mest genuint var ändå flodbanken med den gigantiska gångbron,  Teerhofbrykke över sig. Området kanske är en turistfälla men det upplevdes inte så. Vi hamnade på en gammal rigg och tog oss en Aperol Sprits och en Beck som för övrigt görs i Bremen.

Den mest kända gatan i Bremen är Böttcherstrasse. En namn som jag misstänker kan översättas till Tunnbindargatan. Detta torde åtminstone va en turistfälla men inte ens här märker man av det. Gatan är trång och har skrymslen och vrår som påminner om gamla stan i Stockholm men har en betydligt lugnare framtoning. Den rymmer några dyra turistbutiker och några märkbart bra restauranger.

Vad ska man säga om Bremen? Ja när det gäller stadskärnan så trängs gammalt och nytt. Den har en lugn och skön atmosfär och bjuder på mycket vackert för ögat. Då det också är en universitetsstad så torde nattlivet vara bra men den infon får du hitta på någon annan blogg.

Väl på campingen intog vi kvällens middag. Restaurangen ligger vid en sjö som man kan promenera runt. Det blir en lagom tur på lite drygt 3 kilometer innan läggdags. Vi är bortskämda med bra restauranger på europeiska campingplatser. Men denna, Il Lago får inte några Michelingubbar av mig.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *