Chatuchak – den klart största marknaden i Bangkok

Frågan är rättfärdigad, varför åka på ytterligare en marknad när vi besökt så många hittills? Jo, Chatucahak är den största. Hela marknaden sträcker sig över 100 000 kvadratmeter och består av uppåt 25 000 marknadsstånd.

Marknaden har sina anor från 1942 och utbudet är betydligt bredare än andra marknader. Förutom allt krims krams, kläder, smycken, mat, second hand finns också ett stort utbud av möbler, husgeråd och lädermakeri.

Att försöka gå över marknaden på en dag är i stort sett omöjligt. Värmen är påtaglig under taken och gångarna mellan stånden som har en viss logik kan vara svåra att hitta mellan. Men blir du trött i fötterna så erbjuds fotmassage i små luftkonditionerade rum.

Marknaden är indelad i olika sektioner. De brukar stämma rätt så bra vad gäller dess innehåll. Det finns skyltar i taket som ska hjälpa dig att veta i vilken sektion som du befinner dig. En karta över marknaden kan du skriva ut från nätat innan besöket.

Att ta sig till Chatuchak är enkelt. Vi tog Skytrain till hållplatsen Mo Chit. När du kommer fram är det bara att följa strömmen av alla människor. Ingångarna på marknaden är många och vi tog den som låg via den intilliggande parken.

Chatuchak är en wekendmarket. Den är alltså bara öppen på helgerna. På lördagar och söndagar öppnar den kl. 9.00. Den har förvisso öppet andra dagar också i veckan, men då är den till för återförsäljare.

Det har skett förändringar på marknaden de sista åren. Idag är i princip alla kopior borta. Dessa får du istället hitta på de övre våningarna på MBK. Men detta gör inte marknaden mindre intressant utan snarare tvärtom.

Vad har vi missar i Bangkok under denna tredagarsvistelse? Det finns en nattmarknad som heter Rot Fai. Den ska vara mycket populär och står på vår lista över kommande besöksmål. Denna gång var vi inte heller på Khao san road som tidigare varit den självklara mötesplatsen för backpackers. Den gatan är nu upprensad och marknaden på gatan får inte starta förrän kl. 18.00.

Sedan har vi Lumphini Park där du har möjlighet att se vilda varaner. Vi får inte heller glömma alla tempel eller den klassiska turistfällan ”Den flytande marknaden”. Bangkok har nåt för alla. Men åker man med barn så krävs en noggrann planering innan kring vad som ska besökas och hur man ska ta sig dit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *