Grossebroden – en av svenskarna missad pärla

Grossebroden väl värt ett besök på väg ner eller hem från Tyskland.

Varför stannar inte svenskarna här i större utsträckning? Det kan vara så enkelt som att när man väl kommit över på tysk mark efter en 45 minuter lång båtfärd vill man bara vidare. Och är man ute efter att köpa billig öl och snabbt vända hemåt igen så åker man nog inte de extra kilometrarna för att upptäcka detta lilla samhälle.

Vad är nu detta för ställe? Ja, jag vet egentligen inte. Det ser ut som en småbåtshamn och ett ställe för människor med segelbåtar och yachter. Det finns en lång vacker strand med små korgmöbler som stänger ute både vind och sol som man kan hyra. Sedan är det vackert, vackert och avslappnat. När du passerat avfarten till Burg (där de flesta köper öl hos Calles) på din väg söder ut så står du ut några kilometer till. När du kommer fram till skylten Grossebroden så tar du helt enkelt av till höger och kör över en liten bro så att du kommer ut på en väg till vänster om huvudleden. Trixa dig igenom byn och sväng till vänster mellan affären och den pyttelilla polisstationen som också inrymmer en bankomat (kontanter lär du behöva för nere på stranden vet dom fortfarande inte att kontokort är uppfunna). Sedan kör du någon kilometer och tar av till höger där en skylt visar att du ska till Kai.

Hotel Am Wind, ett bra alternativ att övernatta på.

Väl nere kan du bo på ställplats eller på hotell. Vi har gjort båda delarna. På hotell Am Wind tar ett äldre par hand om dig med service och trevlighet som du bara sett på engelska serier. Hundra meter från hotellet ligger stranden. Gå till vänster så kommer du till ett restaurangområde där typisk tysk mat blandas med pizza, öl o drinkar. Ibland har baren öppen på piren. Den är välbesökt och väl värt ett besök.

Funderar du på ett besök i Grossebroden så googla innan. De har en del festivaler mitt i sommaren. Då kan du dricka tyska öl i riktiga glas och lyssna på coverartister som ger dig tysk 70 och 80-talsdisco.

När det är festival i Grossebroden känner man lite av en marknadskänsla.

Hur är det med maten då? Jo nere på stranden ligger något som ser ut som ett torg. Där finns flera restauranger. Vi har fastnat för Strandpärlan. Bra enkel mat och trevlig personal. Men åter igen, kom ihåg att cash is King i Grossebroden. Dom har inte en aning om vad kort är för något.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du väljer att bo på ställplatsen så förbered dig med mynt. Allt kostar. Ställplatsen kostar 14 euro. Vill du ha el så kostar den 1 euro för 1,5 kW. Gå på muggen kostar 20 cent och duscha varmt 1 euro för fyra minuter. Det kostar också att tanka på nytt vatten. Den ligger inte ut med vattnet så själva ställplatsen är rätt tråkig. Men vill du ha en extra trevlig upplevelse så åk till Grossebroden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *