Kamala Beach – Barnfamiljernas favorit

Vill man ha semester och behöver lugn och ro för att komma ner i varv så kanske Kamala Beach är ett av flera lugna resmål på Phuket i Thailand.

Stranden är omkring 2 km lång och en bra bit från någon bilväg så pulsen som finns i Patong och Karon Beach existerar inte här. På eftermiddagen och kvällen drar tidvattnet ut och gör stranden betydlig bredare och mer långgrund. På morgonen kommer vattnet tillbaka och stranden blir betydlig smalare.

På stranden finns vattennära solstolar och gott om yta för den som gillar att ligga och sola på sanden. Alla obligatoriska vattenaktiviteter finns även här.

Strandförsäljarna missar inte en sekund för att sälja på dig en äkta Rolexkopia, hängmatta, träfigur eller något annat. Men trots dessa så infaller sig ett lugn över området. Får du lappsjuka av lugnet kan du ta en Tuk tuk in till Patong. Får du där en överdos av puls så kanske du snart vill återvända hit igen.

På den norra delen av stranden är det lugnast. Här ligger bl.a. Novotell. Ett lyxigare och dyrare alternativ om man så önskar. Utanför i vattnet finns longtailbåtar som kan ta dig till intilliggande stränder där du kan vara mer för dig själv.

I den mittersta delen av stranden finns massa restauranger och matställen. Du kan välja mellan att köpa billig Thaimat vid en vagn eller betala 10-20 bath mer för samma rätt vid en mer organiserad restaurang.

Många av restaurangerna har leksaker för barnen så att de har att göra medan de vuxna sippar på drinkar och öl medan maten tillagas. Vill man bryta av livet på stranden och äta i själva byn så är det en promenad på knappt 10 minuter.

Den gamla fiskebyn, Kamala, består av en trång asfalterad gata. Där ska alla få plats. 7 eleven, växlingskontor, skräddare, massörer, restauranger, apotek, försäljare m.fl och alla pockar på din uppmärksamhet.

Ving har två hotell som ligger på stranden. Det ena är för familjer med barn och det andra är för de som reser utan barn. Vi bor på det sistnämnda. Hotellet får räknas som ett mycket bra hotell. Det finns flera pooler, restauranger och barer att välja mellan. Det finns även gym och en aktivitetskalender som bl.a ger dig möjlighet att ta en kurs i Thailändsk matlagningsteknik mot en mindre summa pengar.

Hotellet för barnfamiljer låg vi på för ett par år sedan med barnbarnen. Det var också mycket bra om en högre ljudnivå. De hade även gott om aktiviteter för barnen.

Kamala har också ett Sunami Memorial Center. Det har fått dåligt omdöme på trippadvisor. Recensionerna säger att parken är dåligt skött och minnesmärket diffust. Men jag tycker att man måste komma ihåg att Thailändarna är mycket fattiga och prioriterar annat än sådana hör monument i sina liv. Ska du bese detta så förvänta dig inte samma center som finns i Khao Lak.

Så vad säger vi om Kamala Beach? Rekommendationen är att först fundera ut vilken typ av semester man vill ha. Åker man med barn och bor på Vings familjehotell så är du nog hemma. Tröttnar man på stranden så finns flera utflyktsmål i närheten. När vi var här med barnbarnen så besökte vi ett räddningscenter för gibbonapor. Det var både fascinerande och anspråkslöst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *