Karon Beach – köpa kopia eller äkta kopia

Tillfälle att handla har du verkligen i Karon Beach. Här slåss marknader, butiker, stånd och försäljare om att få just din plånbok att öppna sig. Karon Plaza är den största marknaden som ligger strax norr om mitten av stranden. Den ligger längs den vältrafikerade Patak Road som löper parallellt med stranden.

På den här marknaden hittar du det mesta. Rolexkopior, Ray Bankopior, Addidaskopior, Lacostekopior. Ta mig tusan kopior på allting. Du kan också köpa knivar, laserpekare, souvenirer och gud vet vad. Cash is king och pruta är lag. Om du inte prutar riskerar du att få betala fyra gånger så mycket än vad du annars skulle behöva.

Det här med att pruta då? Många kan tycka att detta är jobbigt men om du gör som många bloggare beskriver så kommer du iallafall inte bli besviken. Det är rätt så onödigt att fråga vad en vara kostar. Då slår försäljaren till med ett riktigt överpris. Titta på en vara och bestäm dig för vad du vill betala för den. Hittar du tex ett par badbyxor som du är beredd på att betala 500 bath för så erbjud försäljaren 250 bath. Hen kommer att knussla och sen börjar budgivandet. När ni når 500 bath så har du nått ditt mål.

Ett tips på vägen. Gör allt detta med ett leende, balla aldrig ur med humöret. Om du däremot får din vara och försäljaren är tjurig så vet du att du gjort en bra affär. Tänk på en sak, många försäljare här har lärt sig en del svenska så de förstår om du säger till ditt sällskap att du ska försöka pruta ner en vara till 200.

Utanför marknaden finns fler olika barer och restauranger. Är du bara törstig så välj en som ligger längs med trottoaren. Där kan du slå dig i slang med män vars fruar är inne i dom varma tältsektionerna och prutar på olika varor.

Vill du slippa det där med prutandet så finns även vanliga affärer som har mycket av det en turist behöver. Här inne gäller fasta priser med prislapp.

Ett annat alternativ är att ta en tuk tuk till grannstaden Patong för 400 bath. Där finns köpcentrumet Jungelon. Det är en stor köpstad mitt i centrum med mängder av affärer och restauranger. Trots det seriösa intrycket kan man få kopior till och med här. Här ligger också Big C som är att jämföra med vårat gamla svenska Domus. Dom har allt från mat, sprit, kläder, skor, parfymer till tvättmaskiner. Det svåraste med denna köpstad är att välja restaurang, våran favoritrestaurang är en irländsk restaurang där du kan få en Guinness Pie eller Fish and Chips.

I november infaller högtiden Loy Kratong i Thailand. Då sätter Thailändarna ut små flyttyg i vattnet som är fint dekorerade frukter som tex annanas. Även denna har en marknad kopplad till sig i Karon Beach. Den ligger precis norr om rondellen.

Längst upp på huvudgatan ligger ett tempel. På tisdagar och lördagar har dom marknad där. Det är ingen idé att bese templet på samma kväll. Tältdukar och marknadsstånd tar över helt. Men här kan du köpa thailändsk snabbmat och annat gott från de olika matstånden. Vi brukar köpa små friterade bollar som ser ut som kroketter. 20 bath för en strut. Dom är jättegoda och smakar lite som en blandning mellan våfflor och munkar.

Hur var det nu med kopior och äkta kopior? Den thailändska försäljaren vill gärna inte hålla med om att hans varor är kopior. Men klockförsäljarna är smartare än så. Dom vet att ingen tror på att deras Rolex som kostar 1000 bath prutat och klart kan vara en äkta. Men kopieklockorna finns i bättre och sämre kvalitet. Den äkta kopian är då bättre än kopian. Uttrycket blir då som en kvalitetsindikator.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *