Karon Beach – stranden och hotellena

Stranden är tre kilometer lång. Den känns betydligt längre om du går från norr till söder. Ibland sluttar den lite brantare ner mot vattnet så att du får gå snett med kroppen. Efter någon kilometer kan det kännas i svanken.

Förr fanns det provisoriska uppbyggda barer och restauranger längst hela stranden. De är tyvärr bortrensade idag. Solstolarna är åter tillbaka efter några års frånvaro. För 100 bath, motsvarande 30 svenska kronor, får du skugga och skydd mot den annars starka solen. Solen bränner verkligen. Vi använder solfaktor 30-50 som vi köpt med från Sverige då priset på dessa produkter är högre här.

Stranden har flera partier utan solstolar. Då stranden är så stor finns plats för alla. Däremot gillar inte thailändarna toppless. Rökning är nu mera förbjudet på stranden. Jag tror också att alkohol är det. Men det går att köpa på de ställen som säljer dricka, shaker och kokosnötter på stranden. Så, jovisst, en och annan tar en kall Chang lite försiktigt i sin solstol.

De sedvanliga strandaktiviteterna finns naturligtvis här. Jetski, fallskärm efter båt, bananbåt och massage. Det finns rykten som säger att man inte ska hyra Jetski pga Jetskimaffian. När du lämnar tillbaks den så hittar dom en repa som de kräver dig en massa tusen bath för. Jag vet inte huruvida det där är sant. Men jag har hört ett stort bråk mellan Jetskiuthyrare och några ryssar. Jag vet inte hur det slutade. Likaså har jag sett ett bråk mellan motorcykeluthyrare och en kinesisk kvinna som skulle lämna tillbaka en hyrd motorcykel. Är du orolig för att råka ut för detta så fotografera föremålet du hyr innan, det brukar fungera bra.

Vi bor denna gång på Baan Karonburi hotell som ligger längst den gata som går parallellt med den mest trafikerade vägen som leder till Kata beach. De flesta hotell har en vakt som hjälper gästerna över gatan. Med visselpipa och röd flagga riskerar han sitt liv flera gånger om dagen till turisternas förmån. Vanligtvis brukar vi bo på Best Western som ligger i den norra delen av Karon. Men när vi skulle boka den här resan var det fullbokat där. Det var synd eftersom vi annars tycker att det hotellet är det mest prisvärda av alla hotell vi bott på i Karon. Det finns otroligt många hotell här så vad vet vi egentligen….

Men hotellet vi bor på nu är bra. Vi har ett enkelt rum med utsikt MIT trädgård, men har både dusch och badkar. Vårt resesällskap valde ett dyrare med egen utgång till en pool. Hotellet har naturligtvis pool med en poolbar där du kan avnjuta drinkar till hälften nedsjunken i vattnet.

Frukosten är bra. På Phuketön har vi aldrig klagat över frukostkvalitén. Däremot har vi inte lika goda frukostupplevelser från övriga Thailand som vi besökt. Att beställa roomservice och få upp mat och dryck till rummet kostar inget extra och kan kännas som extra lyx om du är helt slut efter en dag på stranden eller på någon marknad.

De flesta hotell erbjuder även massage. Den brukar däremot vara rejält dyrare än den på stranden eller gatan. Utanför hotellen ligger massagepriset på mellan 250-350 bath. Priset varierar också på vilken typ av massage man vill ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *