Kata Beach – En lugnare upplevelse

Det är svårt att veta var gränsen går mellan Karon Beach och Kata Beach. Men stränderna skiljs av med en skog och stenbelagd udde så där finns ingen tvekan. Jag vet att på denna strand trivs barnfamiljerna bättre för att det är mer långgrunt och det går mindre vågor. Stranden är också betydligt mindre än Karon Beach.

Det finns två smultronställen i Kata som jag tycker att du ska besöka. Det ena är Red Onion. Det är en restaurang som tidigare låg i Karon. Den är omtalad i många reseskildringar. När den låg i Karon så gällde det att man var där tidigt annars fick man lov att köa. Dom serverade i särklass den bästa Thaimaten och så var de dessutom billigast.

Då hyran höjdes i Karon flyttade de till Kata. Vi gjorde ett besök där även denna gång. Men jag blev tyvärr lite besviken. Maten höll inte riktigt samma kvalitet och priserna var något högre. Men det är ändå så att jag tycker att du ska besöka Red Onion vare sig du bor på Kata eller Karon Beach.

Det andra stället som du måste besöka är Art Space Café. Om du går längst huvudgatan i Kata i sydlig riktning svänger du till vänster efter Palm Square. Efter ett tiotal meter ska du ha hotellet Centara på din vänstra sida. Då är du på rätt väg. Det är inte alltid tuk tukchaufförerna hittar till detta ställe så gör ditt förarbete och kolla in stället på Facebook. Längst upp på denna gata hittar du detta ställe som ser ut som en djungel mitt på trottoaren. Du hör säkert rock eller blues från högtalare inifrån.

Detta är inte bara en restaurang utan också en ateljé. Pan som äger stället är konstnär och gammal jazztrummis. Hans fru är också konstnär och har även en tatueringsstudio i lokalerna. Hit går du inte för att äta o dricka billigt utan för att se något unikt.

Pan har designat drinkpinnarna som han har i sina drinkar som görs med sådan omsorg att du inte får va allt för törstig när du kommer hit.

Har du tur så är det jamsession här när du besöker. Kan du själv spela så kan du fråga om du får vara med. Kvaliten på instrumenten är långt ifrån vad du är van med från Sverige. Strängarna på gitarrer och basar är närmast att betraktas som taggtråd.

Men se parets konst och köp med dig hem om du vill ha med dig något från Thailand som ingen annan haft med sig. Hälsa från Konny så blir han extra glad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *