Nai Harn beach

Många reseskildringar utlovar paradiset, jag vill påstå att Nai Harn är som vilken annan strand som helst på Phuket.

I många reseskildringar om Phukets bästa stränder kommer ofta den här stranden med. Det kändes som ett självklart val då vi inte hade besökt denna strand tidigare. På nätet kan man läsa om denna hippieliknande strand med ett fåtal matställen. En lugn strand helt enkelt. Detta torde vara skrivet på 80-talet för på stranden var kommersen i full gång.

Strandstolarna var alla upptagna så vi lyckades hyra ett ensamt parasoll för att få skugga. Sedan låg vi direkt på sanden. Det fungerade också eftersom det inte fanns några andra alternativ.

Solstolarna var upptagna men vi lyckades hyra ett parasoll för 100 bath så vi kunde få lite skugga.

Stranden är långgrund Och vågorna små, så för barnfamiljer är detta ett bra val. Stranden påminner om Kata beach men är något större. Det gör att det inte blir trångt trots att det var mycket folk här. Från de närbelägna hotellen går det shuttlebus och taxibilar lämnade av nya turister hela tiden.

Behöver du något från marknaden kanske du skulle handla på någon annan marknad för prisbilden ligger något högre här.

Här kan du köpa allt du behöver. Det fanns massa restauranger och en stor marknad som sålde det som alltid säljs på thailändska marknader, dvs kopior och åter kopior. Tog pengarna slut så fanns en bankomat för att hämta ut nya, t.o.m en skräddare fanns på området.

Templet var imponerande vitt.

Alldeles intill ligger templet Wat Nia Harn. På tempelområdet var det alldeles öde och inte en munk sågs till. Det är ett ganska litet tempel och inget som jag rekommenderar att man åker enkom till för att besöka.

Tempelområdet var öde. De enda människorna jag såg här var några som diskade kastruller från den närbelägna marknaden.

På hemvägen bad vi Taxichauffören att stanna till på Kata Wiev point så vi kunde ta några kort. Här uppe har man utsikt över tre stränder i Phuket; Kata noi, Kata och Karon.

Om du är i området så besök Kata Wiev point. Längst bort i bild ser du Karon beach sedan Kata beach och närmast Kata noi beach.

Vad tyckte vi om dagens resmål då? Vi blev nog inte så värst upphetsade. Men det va ändå kul med ett avbrott från Karon beach.
Turen till Nai Harn beach kostade 1100 bath t/r. Väl där var mat och dryck något dyrare än på Karon beach.

Lite dyrare var det mesta här jämfört med Karon. En 33cl cola kostade 10 bath mer och en standard thaimaträtt kostade 160 bath mot 120 på Karon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *