Nyår i Phuket

Det fanns flera restauranger som hade dukat upp med underhållning. Den var dock inte i världsklass.

Egentligen vet jag inte hur relevant rubriken är. Vi bodde på Karon Beach under nyårshelgen och Phuket har många olika resmål så det kan ju skilja sig åt mellan de olika. Vi hade ju inte för avsikt att direkt fira nyåret utan mer uppleva det.

Bananpankakorna har de senaste åren fått konkurrens av glassförsäljare som bakar glassen på en kyld platta.

Men för vår del började dagen med fyra timmar på stranden. Efter lite mat och vila tog vi en promenad från hotellet ner till strandpromenaden. Här hamnade vi precis när solen skulle gå ner. Turisterna samlas längst stranden för att se solen gå ner och fotografera. Men det gäller att vara snabb, man har inte många minuter på sig innan solen gått ner i havet.

Många är de som vill få en bild av den fantastiska solnedgången på Karon Beach.

Vi hade inte bokat upp oss på någon större hotellrestaurang. Flera av dessa hade dukat upp med mycket fina arrangemang som liknade vilken nobelmiddag som helst. Vårta val föll på våran favoritrestaurang, Rachanee som ligger uppe vid rondellen. Jag åt en utsökt Chicken Gordon Blue.

Jag tror inte att maten är speciellt bättre på nyårsaftonen. Det är ju samma råvaror och samma kockar.

Kl. 20.00 hade vi provtid hos skräddaren som skulle mäta för de sista korrigeringarna. Och sedan hade vi några timmar över till tolvslaget. Vi gick längst strandpromenaden och var glada över att vi inte bokat bord här. Underhållningen var inte värd namnet.

Skräddaren ville mäta för att göra de sista justeringarna.

Vid ett litet utrymme på trottoaren ligger det vi kallar för drickabilen. Det är en ombyggd folkvagnsbuss som serverar drinkar för 100 bath styck. Här någonstans tröttnade vi på nyårsfirandet och tog en tuk tuk tillbaka till hotellet. Vi streamade Grevinnan och betjänten och väntade på att det nya året skulle smälla in.

Ett av många vattenhål i Karon.

Fyrverkerier hade det skjutits mer eller mindre hela dagen men när klockan slog 12 så small det till rejält.

Det snålades inte med fyrverkerier.

Verkar vi pessimistiska till nyår i Phuket? Nej det är vi absolut inte. Man har det inte roligare än man gör det. Vi hade som sagt inga ambitioner utan tog det som vilken dag som helst. Vill du ha ett riktigt firande så tror jag mycket väl att du kan få det här också.

One thought on “Nyår i Phuket

  1. Tja, vad är väl en bal på slottet…:)
    Låter som ett nyårsfirande på Kanarieholmarna. Mycket yta och mindre innehåll. Men vem vill ha annat innehåll än det i skumpaflaskan på Nyårsafton? God fortsättning på er och ser fram emot en träff framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *