Phuket Weekendmarket

Marknaden är till stor del en matmarknad. Här finns mat för både den som är hungrig och den som bara är sugen.

Phuket Weekendmarket är en nattmarknad i Phuket som är öppet mellan kl. 16 och 23 på lördagar och söndagar. Dit tar du dig enklast med Taxi eller tuk tuk. Priset brukar vara detsamma vilket av dom du väljer. Vi tog en taxi och betalade 600 bath enkel resa. Taxichauffören väntade på oss under dom två och en halv timma som vi strosade kring där inne.

Runt om marknaden finns parkeringar. Väldigt många kommer hit med motorcykel och snart ser man oändliga rader med dessa prydligt uppställda intill marknaden.

Jämfört med Chatuchak i Bangkok så är detta en liten marknad. Men det är nog regionens största skulle jag tro och det finns inte mycket som du kommer att sakna här. Välj mellan kläder, väskor, skor, porslin, prydnadssaker, leksaker och mycket mera. Naturligtvis så finns här allt att äta och dricka. Blir du stel efter allt promenerande så finns även massage att få.

Förutom kläder och allt annat som hör till en thailändsk marknad finns här också knivar, svärd, laserpekare, knogjärn och annat förbjudet att föra in i Sverige.

Det är varmt på marknaden så du kommer säkert att fastna vid något av de vattenhål som finns med varligt avstånd från varandra. Många av stånden säljer också dryck från en isfyllt kylväska.


Den här baren mitt i marknaden säljer också egentillverkade skinnkläder. En dubbel anledning till att stanna till.

Vi har varit här många gånger tidigare och blev positivt överraskade denna gång. Det var betydligt mer ordning och reda. Gångarna är numrerade och betydligt bredare än tidigare. Dessutom hade man nu satt på ett riktigt tak. Detta måste va underbart när det regnar, eftersom taken tidigare mest bestod av trasig pressening.

Med stora skyltar i taket är det lätt att hålla reda på om du har varit på samma plats tidigare under kvällen. Att ta hjälp av vad stånden säljer är betydligt svårare då många stånd säljer samma saker till samma priser.

Något som var nytt för oss var att det fanns underhållning på några olika ställen. Likaså hoppborgar för de mindre barnen. Alla ska kunna få sitt.

Blir du trött på att konsumera kan du ta in lite kultur istället. Kvaliteten är skiftande men ger ändå ett bra inslag i den kommerspräglande miljön.


När det gäller maten så kan du här äntligen få smaka på larver, kackerlackor, skorpioner, krokodil och annat exotiskt. Vi nöjde oss med några enkla grillspett och vårrullar för några få kronor.

Här finns det mesta att äta. Men för den skull tycker jag inte allt smakar bra. Men det står jag ut med då jag bara får betala 10 bath för ett grillspett, ungefär motsvarande tre kronor.

Om du har tänkt dig att handla hem saker, besök denna marknad först innan du handlar på de lokala marknaderna där du bor. Jag köpte ett par Nikeskor för 590 bath här som kostade 800 bath på tempelmarknaden i Karon.

Det som är roligt är att man kan hitta saker här som inte är så vanliga i Sverige.

Jag vill sammanfatta detta med att rekommendera ett besök på Phuket Weekendmarket. Det är otroligt varmt och ibland väl mycket folk. Lugnast är det vid öppningsdags alltså strax efter kl. 16. Om taxichauffören släpper av dig på en parkering och säger att han väntar det så va noggrann med att memorera platsen. Den ser inte lika dan ut efter mörkrets intrång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *