Prisuppdatering Thailand 2019/2020

Och så blev det Karon Beach igen. Men för den skull inte tråka ut dig med sådant jag har skrivit i tidigare inlägg om Karon. Jag hade tänkt att ge dig en uppdatering på prisbilden här nere just nu. Du som har varit här tidigare vet att priserna kan bero på många olika saker: försäljarnas humör, din förmåga att pruta, hur mycket kunder det snurrar runt m.m. Men dom uppgifter som kommer från mig är dom jag har sett eller betalat så håll till godo.

Vi delar bathen på tre så får vi ett ungefärligt mått på vad summan blir i svenska kronor. Det kanske är lite av en glädjemätare för valutan står nog något sämre än så.

De små utskänkningsställena börjar komma tillbaka på stranden i Karon från att ha varit helt förbjudna under några år. Här kan du få en pratstund med någon annan törstig medmänniska.

På stranden gav vi 100 bath styck för solstolar per dag. På den lilla närbelägna bambuhyddan kunde man köpa en 33 cl läsk för 30 bath, en Watermelonshake för 60 bath och en 33 cl Chang öl för 60 bath. Av den ambulerande glassförsäljare fick man ge 80 bath för en Magnum. Och ville du ha en klassisk thaimassage på stranden så kostade det 400 bath.

På gatan ovanför stranden ligger de flesta av restaurangerna. Här kostar en lunchrätt mellan 80 och 120 bath om du väljer enklare thaimat. Väljer du pizza, som serveras med skiftande kvalitet/storlek och beroende på restaurang, så får du ge mellan 160-250 bath.

Vid de enklare stånden går det fortfarande att få en Pad Thai för 60 bath eller ett litet grillspett för 30 bath. En stor 62cl Chang på restaurangen ligger på runt 120 bath.

Pannkaka är ett gott mellanmål eller trevlig nattamat på väg hem till hotellet.

När vi gick hem på kvällen stannade vi till för enklare nattamat vid ett stånd. Monica tog en bananpankaka för 40 bath och jag en pankaka med ost och ägg för 60 bath.

Att åka tuk-tuk har blivit dyrare här nere. Jag tog ett foto på priserna som är fasta. Det går förvisso att pruta på om du har tänkt att lägga ihop flera turer till en.

Jag besökte en optiker för att se vad jag kunde få för pris på en kopia av mina glasögon. Det slutade med att jag tog de bästa progressiva med antireflexglas. Synundersökning ingick i priset. Det var 50% nyårsrabbat på bågarna. Här krävdes lite prutande och trixande till jag kom ner till 8250 bath vilket jag tror en en tredjedel av priset på Specsavers i Sverige.

Ett besök hos skräddaren. Det var svårprutat den här gången. Jag har hört att priserna i Chang Mai är mycket lägre.

Jag brukar köpa något av skräddaren när jag är här nere. Jag har en och samma som jag har besökt i många år. Det är givetvis inte han som syr upp utan är en försäljare som i som tur har kontakt med skräddaren. I detta fall är det samma skräddare som används av Jaspal, en mycket dyr skrädderikedja i Thailand.

Här var det betydligt svårare att komma överens om ett pris. Vi var tre stycken som skulle ha varsin kostym med väst och tre skjortor var. Vi skulle inte pruta på tyget. Jag hade en målbild på 6000 bath per person. Men där fick jag ge mig. Skräddaren började på över 11000 bath per set och jag valde att inte ge mig in i någon diskussion eftersom vi stod för långt från varandra. Men till slut kom vi överens om 9000 bath per set. Första gången jag var i Karon 2008 gav jag 16000 för samma uppsättning hos Jaspal så man ser att det lönar sig att pruta.

Bara för att du beställer en GT så finns ingen garanti att den ser ut eller smakar som den som du är van vid från Sverige.

Om man vill ha en drink då? Ja där är priserna lika olika som det finns restauranger. Men de billigaste ställena brukar ligga runt 90 bath.

2 thoughts on “Prisuppdatering Thailand 2019/2020

    1. Tack Annika. Vi var i Karon första gången 2008, priserna på restaurangerna är vålnader ända som inte har stigit så mycket. Men med den svenska valutakursen så blir det ändå en stor skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *