Vidbynäs Gård – Nära men ändå långt borta

På väg till konferens på Vidbynäs Gård i Nykvarn. Denna underbara pärla ligger endast en kort sträcka från E4:an, endast 40 minuter från Stockholm och förefaller centralt placerad i Sverige vare sig man kommer från söder eller norr. Nu får man naturligtvis vara ödmjuk och konstatera att Sverige är något mer än bara Stockholm och det som finns söder därom, men detta blogginlägg handlar om en liten del av Sverige men ack så vacker.

Enklast svänger man av vid Södertälje. Men jag svängde av vid Tystberga och körde den 15 minuter längre vägen längst sjöar och vägar kantade av hundkex och lupiner. Jag kan säga att ingen av de extra minuterna kändes onödiga. Denna slingrande väg får mig att fundera över varför man inte ser mer av detta Sverige i olika resereportage.

 

 

 

 

 

 

 

Vidbynäs slott har anor från 1500 tal men dagens slott är från 1700 talet. Dagens ägare livnär sig mest på konferenser men hit kan du åka även för en skön relax med god mat och dryck. Spelar du golf så ligger Vidbynäs granne med två 18 hålsbanor. Men för den icke golfintresserade finns Turinge ost och vin på gångavstånd. Taxinge slott, där Sveriges Hela Sverige bakar spelas in, ligger bara ett stenkast härifrån.

Det finns boulebanor utanför huvudbyggnaden. I densamma kan då spela biljard eller slappa i de tidsenliga möblerna. Det finns också ett mindre gym för den som får dåligt samvete efter för mycket mat och dryck. Men jag tror att de flesta gästerna hänger i restaurangen med utsikt över sjön och den gamla slottsträdgården.

Är det prisvärt? Jag har själv aldrig sett fakturan. Men det faktum att de konferenser som jag varit på här tyder på det. Maten är bra såtillvida att man inte förväntar sig mat och service som man får på en michelinkrog. Personalen är trevlig och tillmötesgående.  Wifi finns men fungerar bäst i huvudbyggnaden.  Själva boendet ligger i ett byliknande  komplex bara hundra meter från själva slottsbyggnaden. Men jag tror att om du inte spelar golf, konfererar eller förlägger din bröllopsfest här så kommer du hit för de vackra omgivningarna och närheten till en oändligt vacker del av Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *